Alt du trenger å vite om hårfjerning med laser!

Uønsket hårvekst kan være en plage. Om du har gått lei av å barbere, vokse eller på andre måter fjerne hårvekst, så kan hårfjerning med laser være en god løsning for deg.

Nå som sommeren er her, kan det godt hende man ønsker å fjerne irriterende hårvekst som knekker selvtilliten når du skal sole deg i parken eller dra på stranden. Andre kan ha alvorlige problemer med sjenerende hårvekst, som de gjerne vil løse en gang for alle. Felles for disse er at hårfjerning med laser kan være løsningen. Ifølge WebMD er hårfjerning med laser det vanligste kosmetiske inngrepet i USA.

Hva er hårfjerning med laser?

Hårfjerning med laser fungerer slik at en laser konsentrerer lysstråling inn i hårsekken, pigmentene i hårsekken absorberer lyset, og dette ødelegger håret.

Slik fjerning av hår skal være en permanent løsning, og de fleste slipper noen gang å tenke på barbering og voksing igjen etter tre til syv økter.

Hva slags hår kan det fjerne?

Typiske steder man ønsker å fjerne hår med laser, kan være hår på ansiktet, bein, hake, rygg, armer, underarmer, bikinilinjen og andre områder hvor man ønsker hårfri hud.

Bruk profesjonelle!

Hårfjerning med laser er et medisinsk inngrep som kun bør gjennomføres av profesjonelle med opplæring. Vi tilbyr hårfjerning med Alexandrite, som er markedets mest effektive laser, utført av dyktige fagfolk.

Forberedelser før behandling

Laseren vi bruker sikter seg inn på hårsekken og hårets røtter. Disse blir midlertidig fjernet når du plukker eller vokser bort hår, og derfor er det viktig at du lar hårene være i fred i omkring seks uker før behandling. Da slipper du at hår som ble midlertidig fjernet før behandlingen, dukker opp igjen etter behandlingen.

Området bør barberes innen et døgn før behandlingen, og området som skal behandles kan ikke være dekket av sminke, kremer, deodorant eller lignende.

Unngå solen før og etter behandling. Dette betyr at du ikke bør ligge på stranden og sole deg hverken før eller etter du har blitt behandlet med laser.

Vær forsiktig med hjemmeløsninger!

Det stemmer at det finnes en god del hjemmeløsninger hvor du kan kjøpe din egen laser og forsøke å fjerne hår selv. Disse er mest sannsynlig svakere og mindre effektive enn de laserne som brukes av profesjonelle. Men på tross av dette er de nok sterke nok til å kunne forårsake skadet hud om man ikke er forsiktig. Derfor anbefaler vi at man alltid får behandling av en profesjonell behandler og ikke bruker hjemmeløsninger.

Hva kan jeg forvente under behandlingen?

Ifølge WebMD vil håret som skal fjernes bli barbert ned til noen millimeter. Etter dette vil hudlegen ofte bruke en bedøvende krem for å minske ubehaget som medføres av laserpulsene. Så vil laseren bli tilpasset i samsvar med hårets farge, tykkelse og lokasjon, samt din hudfarge.

Etter dette vil behandleren begynne å bruke laseren og sørge for at den er innstilt best mulig for din behandling og vil holde utkikk etter eventuelle hudreaksjoner.

En god og permanent løsning

Laserfjerning av hår er en populær, permanent løsning som gjør at du slipper å plages av uønsket hårvekst. De aller fleste pasienter vil oppnå en permanent fjerning av hårsekkene i det gitte området etter tre til syv behandlinger.

Dette betyr at du slipper å plages av sjenerende hårvekst og kan slutte å bekymre deg om å jevnlig barbere, plukke eller vokse bort uønsket hårvekst!