Hva er PRP-behandling?

Hva er PRP-behandling?

PRP-behandling betyr at man benytter seg av kroppens eget potensiale for å helbrede og forynge seg selv. Vi tilbyr flere tjenester innen PRP-behandling for å behandle hårtap, rynker og aldring. Les videre om du vurderer denne behandlingsformen og ønsker mer innsikt!

PRP-behandling står ifølge WebMD for «platelet-rich plasma»-behandling. Dette vil si at man tar injeksjoner basert på sitt eget blod, og dette kan brukes til rynkebehandling, skadebehandling og sårbehandling. Dette går i all hovedsak ut på at du injiserer inn røde og hvite blodceller fra ditt eget blod inn i kroppen og lar det bistå med helbredelse av kroppen din.

Hva gjør legen under PRP-behandling?

Legen kommer til å ta en blodprøve av deg for å samle inn blodcellene som trengs, og bruker så en maskin for å separere ut den delen av blodet som trengs til behandlingen. Deretter vil legen, ifølge WebMD, bruke lokalbedøvelse på den delen av kroppen som skal behandles, og vil så sprøyte inn de hvite og røde blodcellene. Stoffet sprer seg i det området man har siktet seg inn på og bidrar til at celler reparerer seg og fornyes, og dette sies å få kroppen til å helbrede seg selv. Slike injeksjoner tar ofte rundt omtrent 30 minutter.

Hva kan PRP-behandling brukes til?

Vi har flere tjenester knyttet til PRP-behandling, både behandling av hårtap, rynker i ansiktet og vonde ledd. Med andre ord har denne typen behandling flere bruksområder. Her bruker vi kroppens egne bestanddeler til å helbrede og forynge seg selv. Dette gjør det til en naturlig behandling hvor vi ikke bruker fremmedstoffer. Vi benytter oss kun av din kropps eget potensiale.

Hva sier forskningen?

PRP-behandlinger er et ungt og spennende fagfelt, men dette innebærer også at det kreves mer forskning før vi kan gi klare svar på dens effektivitet for ulike diagnoser og problemer. Så langt viser forskningen, ifølge WebMD, at PRP-behandlinger fører til raskere rehabilitering og helbredelse etter skader, operasjoner og visse problemer, som avrevede sener. Det ser også ut som om slike behandlinger hjelper mot hårtap og bidrar til å dempe smerter. Når det gjelder hårtap og hudbehandlinger, så kan det ta opptil seks måneder før du ser effekten av behandlingen, skriver WebMD. Ifølge Healthline er PRP-behandlinger for hårtap etter manges mening en trygg og effektiv behandlingsmetode.

Kan PRP-behandling fungere for meg?

Det amerikanske sykehuset Hospital for Special Surgery forteller at PRP-behandling er en form for regenerativ behandling hvor man bruker kroppens egne bestanddeler for å helbrede seg selv. WebMD og Healthline mener også at slik behandling kan bruke på mange ulike områder, men at det fortsatt gjenstår en del forskning.

Vi har tro på at kroppen, med litt hjelp, kan forynge og lege seg selv. Derfor tilbyr vi flere tjenester innen PRP-behandlinger. Hos oss kan du benytte deg av disse tjenestene for hårtap og rynker i ansiktet, og for å behandle andre problemer. Dette er et spennende fagfelt som vi mener har stort potensiale for å gjøre din hverdag bedre.